Nieuws

Als het gaat om cyberrisico’s, is het hoog tijd voor actie

Het datalek bij het UWV en bij de Erasmus universiteit, de hack bij de Nationale Opera & Ballet, de ceo-fraude bij Pathé: de cyberincidenten bij de ‘grote jongens’ halen het nieuws, die bij kleinere organisaties vaak niet. Toch krijgen dagelijks meerdere organisaties te maken met zo’n cyberincident. En wat dan? Bent u voorbereid?

Directe gevolgen kosten tijd en geld

Veel bestuurders weten niet wat te doen als de schermen ‘op zwart’ springen of als zich een datalek voordoet. En dat is een behoorlijk risico, want er komt op zo’n moment veel op uw organisatie af. Denk aan het vaststellen van de oorzaak van een inbreuk of verlies van gegevens, het opnieuw configureren van netwerken, het herstel van de beveiliging van gegevens en systemen en het verlies van inkomsten als gevolg van het crashen van systemen (‘stilligschade’).

Wat als u aansprakelijk wordt gesteld?

Daarnaast kunnen er aansprakelijkheidsclaims ontstaan, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende netwerkbeveiliging of vanwege een datalek – en dat zorgt weer voor de nodige proceskosten. Met deze gevolgen van een cyberincident zijn al gauw enorme bedragen gemoeid.

Reputatie staat op het spel

Lastiger in geld uit te drukken, maar niet minder risicovol is de mogelijke reputatieschade. Nieuws verspreidt zich tegenwoordig razendsnel via sociale media. En het kan veel tijd en inspanning vergen om na een cyberincident het vertrouwen terug te winnen.

Wees voorbereid

Inmiddels is het niet meer de vraag óf er een cyberincident plaatsvindt, maar wannéér. U kunt maar beter goed voorbereid zijn op zo’n scenario. In onderstaande whitepaper leest u alles over onze aanpak om de kans op (gevolgschade na) een cyberincident te verminderen.

Download whitepaper
.
Meer informatie

Wij helpen u graag verder bij uw aanpak om het risico op een cyberincident te verkleinen. Neem contact op met een van onze cyberspecialisten via 010 251 12 51.


Sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid


lees meer >

Top