Nieuws

Concordia de Keizer aanwezig bij Cyber Security Event Rotterdam

Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime. Het is de snelst groeiende vorm van misdaad en het schadebedrag is ruim 10 miljard per jaar. Daarom organiseerde gemeente Rotterdam samen met het VAR en de Kamer van Koophandel gisteren een cyber awareness event voor Rotterdamse ondernemers.

Deze vorm van criminaliteit kan in veel gevallen voorkomen worden. Maar hoe kan je als bedrijf voorkomen dat je slachtoffer wordt? Tijdens dit event kregen 150 deelnemers allerlei praktische handvatten om de digitale veiligheid te vergroten.

Zo nam Xander Koppelmans alle aanwezigen mee in zijn verhaal waar hij zijn bedrijf is kwijtgeraakt door een hack en hoe hij zich nu weerbaar heeft weten te maken. Daarnaast doorliep Joost van der Pol een scenario waar met behulp van realistische voorbeelden geïllustreerd werd hoe het onveilige gedrag van één medewerker ernstige consequenties voor de gehele organisatie kan hebben.

Onze sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid Annet Govaert nam deel aan een discussiepanel onder leiding van Peter R. de Vries. Veel bedrijven denken ‘mij overkomt het niet‘. De realiteit is anders. Annet maakte de deelnemers bewust ‘100% veiligheid bestaat niet’. Reden? De menselijke factor is niet uit te schakelen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd event. Door dit event hebben we samen met alle partners bijgedragen om de cyberweerbaarheid van bedrijven en ondernemers te vergroten.


Sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid


lees meer >

Top