Wat doet u als uw schermen op ‘zwart’ gaan?

Een menselijke fout, een technische misser of een hack: voordat u het weet heeft u te maken met een cyberincident.

Toch denken veel organisaties ‘mij overkomt het niet‘. De realiteit is anders. 100% veiligheid bestaat niet. Reden? De menselijke factor is niet uit te schakelen.

Om in ‘control’ te zijn is het belangrijk dat u goed nadenkt over de cyberrisico’s van uw organisatie als het u toch overkomt. Wij helpen u daarbij.

Wij ontzorgen u

Een cyberverzekering doet meer dan alleen de financiële schade vergoeden; het biedt u een totaal ontzorgconcept. Via scans en tools krijgt u inzicht in de specifieke cyberrisico’s voor uw organisatie en krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te beperken. Vindt toch een incident plaats? Dan staat een team van IT-specialisten, juridisch adviseurs en communicatieprofessionals u bij, zodat u uw activiteiten snel weer kunt hervatten.

Vraag meer informatie aan

Wilt u de beste oplossing en profiteren van de speciale voordelen voor leden van Cultuurconnectie? Vraag hiernaast vrijblijvend meer informatie aan.

Vraag direct een voorstel aan

Extra's voor u als lid van Cultuurconnectie

Trainingsmodules

67% van alle incidenten heeft te maken met menselijk handelen. Maakt u gebruik van onze cyberoplossing? Dan krijgen uw medewerkers toegang tot een online platform met interactieve trainingsmodules. Deelnemers leren een cyberaanval herkennen en de organisatie beschermen tegen cybercriminaliteit.

Veiligheidsscan

Ook krijgt u als lid van Cultuurconnectie de mogelijkheid om gedurende twee weken een veiligheidsscan te laten uitvoeren op uw netwerk. Deze geeft inzicht in de dreigingen die zich in het netwerk bevinden. Zo kunnen bestaande kwetsbaarheden worden opgelost en het risico op datalekken verminderd.

Bestuurders let op!

Behalve financiële dekking en praktische hulp, is er nog een goede reden om een cyberverzekering af te sluiten: bestuurdersaansprakelijkheid. Omdat de bedrijfsvoering in toenemende mate digitaal of online verloopt, kan een cyberprobleem de continuïteit van een onderneming in gevaar brengen. In zo’n geval kijkt de rechter steeds vaker ook naar de mogelijke aansprakelijkheid van bestuurders. Zij hebben immers wettelijk de verplichting tot (onder andere) behoorlijke taakvervulling en behoorlijk bestuur, ook als het gaat om IT-veiligheid. Is daar door bestuurders voldoende in geïnvesteerd? Zijn de gebruikelijke en noodzakelijke verzekeringen afgesloten om risico’s af te dekken? Een cyberverzekering wordt steeds vaker gezien als die gebruikelijke en noodzakelijke verzekering.

Uw Cultuurconnectie Risk cyberexpert

Annet Govaert - Proos Sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid

Stuur een e-mail LinkedIn

010 251 12 46

Downloads

Whitepaper 'Cyberrisico's: Hoog tijd voor actie'

Cyberrisicomanagement: bekijk onze aanpak

Download

Whitepaper 'Meest gestelde vragen cyberverzekering'

Bekijk hier de meeste gestelde vragen over een cyberverzekering.

Download

Cyberrisico's: Hoog tijd voor actie!

De hack bij Maersk, de ceo-fraude bij Pathé, het datalek bij het UWV en bij de Erasmus Universiteit: de cyberincidenten bij de ‘grote jongens’ halen het nieuws, die bij kleinere organisaties vaak niet.

Toch krijgen dagelijkse meerdere organisaties te maken met een cyberincident. Want inmiddels is het niet meer de vraag of er een cyberincident plaatsvindt, maar wanneer. En wat dan? Bent u voorbereid?

BEKIJK HIERNAAST ONZE WHITEPAPER

Onze cyberoplossing: veel meer dan een verzekering

Een cyberverzekering doet meer dan alleen de financiële schade vergoeden. Een cyberverzekering biedt u een totaal ontzorgconcept.

Voorkomen en beperken

Via scans en tools geeft een cyberverzekering u inzicht in de specifieke cyberrisico’s voor uw organisatie.
Ook krijgt u aanbevelingen om deze risico’s te beperken. Zo verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt en verkleint u de impact van een cyberincident.

Meer dan een vergoeding

Wanneer het u tóch overkomt dan biedt een cyberverzekering een financiële vergoeding. Maar een cyberverzekering dekt meer dan de kosten als gevolg van een cyberincident.

Incident Respons Team

Bij een cyberincident zijn de eerste 48 uur cruciaal om uw schade te beperken. U krijgt daarom via een cyberverzekering toegang tot een Incident Respons Team. Dit is een team van cyber IT-specialisten, juridisch adviseurs en communicatieprofessionals die u bijstaan wanneer een incident plaatsvindt. Dit team is 24/7 bereikbaar en zorgt ervoor dat u uw activiteiten snel weer kunt hervatten.

Meer weten over hoe een cyberverzekering u kan helpen?

Elke organisatie heeft zijn eigen wensen en behoeften voor een cyberverzekering. Wilt u de beste oplossing voor uw organisatie? Vraag onze cyberspecialisten naar de mogelijkheden.

Dit is ons stappenplan.

Cyberrisico's managen?

Om in ‘control’ te zijn is het belangrijk dat u goed nadenkt over de cyberrisico’s van uw organisatie als het u toch overkomt. Maar weet u welke stappen u moet doorlopen om cyberrisico’s te managen?

Ons 4 stappenplan begeleidt u door dit proces. Zo kent u de risico’s en neemt u de juiste maatregelen.

  • Stap 1: Inventariseer
  • Stap 2: Stel de gevolgen vast
  • Stap 3: Maak investeringskeuzes
  • Stap 4: Dek risico’s af

Ons doel is dat u zorgeloos kunt ondernemen, gesteund door de kennis van onze cyberspecialisten.

Top