Nieuws

Dag zomertijd. Hallo aanrijdingen?

Afgelopen weekend is de klok weer een uurtje terug gezet en hebben we de zomertijd voor een halfjaar vaarwel gezegd. Dag zomertijd. Hallo aanrijdingen?

Schade aanrijding wagenpark vergoeding zomertijd Concordia de Keizer

Uit onderzoek is gebleken dat er bij het ingaan van de wintertijd meer ongelukken gebeuren. Ook vallen hierbij meer slachtoffers dan anders. Het aantal ongelukken in het najaar ligt altijd hoger dan in het voorjaar.

Franklin Brouwer, manager Schade van Concordia de Keizer: “Wij zien al jaren een piek van schademeldingen vlak na de ingang van de wintertijd. Dit jaar zal dat waarschijnlijk ook weer het geval zijn. Automobilisten worden soms toch nog overvallen door de sneller invallende duisternis, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Ook de slechte weersomstandigheden in de wintermaanden hebben aantoonbaar een negatief effect op de verkeersveiligheid. Met name in november gebeuren er relatief veel ongelukken.”

Veilig de weg op    

Kortere dagen, slechter weer, ook het winterse weer zal niet meer lang op zich laten wachten. Wij geven u een paar tips om in de wintertijd veilig de weg op te gaan:

  • Zorg dat de verlichting in orde is en dat de ramen goed schoon zijn
  • De temperatuur komt inmiddels onder de 7 graden Celsius: tijd voor de winterbanden
  • Rijd niet te snel, rem op tijd en met mate. Door regen wordt de weg namelijk tweemaal zo glad als een droge weg en bij sneeuw is de weg zelfs tweemaal zo glad als een natte weg.
  • Ga uitgerust de weg op en neem iets te eten mee om vermoeidheid te bestrijden.

En gaat het toch mis?           .

Dan is het voor u van groot belang dat een schade zo goed en snel mogelijk wordt afgehandeld. Het team schadeprofessionals van Concordia de Keizer begrijpt dit en zorgt ervoor dat uw schadedossier wordt afgehandeld.

Naast schade aan uw wagenpark zijn er allerlei situaties denkbaar waardoor u door toedoen van een ander schade lijdt. In de meeste gevallen kunt u een beroep doen op één van de bedrijfsverzekeringen. Maar stel dat uw schade beneden het eigen risico van de verzekering blijft, of dat de oorzaak van de schade niet verzekerd is. Dan krijgt u vanuit de verzekering geen vergoeding, terwijl de schade wél veroorzaakt is door een derde partij. Onze Regres Service helpt u de schade te verhalen op de veroorzaker. Meer weten? Klik hier


Franklin Brouwer
Manager Schade


Top