Nieuws

Factsheet coronavirus en aansprakelijkheid

Het coronavirus grijpt snel om zich heen en raakt ons allemaal op enige manier. Ook bedrijven blijven niet gespaard. Waar moet je als ondernemer rekening mee houden als het gaat om (werkgevers)aansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid? En wat kunnen de gevolgen zijn voor uw aansprakelijkheid als bestuurder?

Vragen over aansprakelijkheid

U heeft als werkgever een wettelijke zorgplicht om uw werknemers een veilige en gezonde (werk)omgeving te bieden. Hoe regelt u dat? En hoe zit het als u als werkgever aansprakelijk gesteld wordt voor letsel en/of overlijden van een van uw werknemers als gevolg van een coronabesmetting? Als gevolg van de recente uitbraak van het coronavirus ontstaan er in sommige sectoren acute, veelal financiële problemen. Waar moet u op letten als u bestuurder bent van een onderneming die in zwaar weer verkeert? En welke gevolgen heeft het coronavirus voor de (niet-)nakoming van contractuele verplichtingen?

Wij hebben de antwoorden op deze en nog meer vragen over aansprakelijkheid verzameld in onderstaande factsheet. U kunt deze gratis downloaden en/of printen.

Download factsheet coronavirus en aansprakelijkheid

 

Heeft u vragen?

Heeft u hier vragen over? Onze experts staan voor u klaar en zijn te bereiken via telefoonnummer 010 251 12 51.

Al onze artikelen en berichten over het coronavirus en de gevolgen voor uw bedrijf en uw personeel vindt u hier:

Corona Dossier
Guy Heuijerjans
Manager Cyber & Aansprakelijkheid


Top