Nieuws

Hoe vergroot u de digitale veiligheid van uw organisatie?

Organisaties worden steeds meer digitaal. Het gebruik van computers, internet en smartphones biedt nieuwe kansen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Maar liefst 1 op de 5 organisaties wordt slachtoffer van cybercrime. Het is de snelst groeiende vorm van misdaad en het schadebedrag is ruim 10 miljard euro per jaar. Om de cyberweerbaarheid van ondernemingen te vergroten, organiseerde de gemeente Rotterdam daarom op 8 oktober een Cyber security event.

John van den Heuvel trapte het event af met de boodschap dat ondernemers altijd op hun hoede moeten zijn voor cybercriminaliteit. Dave Maasland voegt daar vervolgens overtuigend aan toe dat ondernemers risico’s moeten nemen om succesvol te zijn. Veiligheid ligt niet altijd bij jezelf, want de wereld verandert heel snel. ’’De instelling van vandaag is de kwetsbaarheid van morgen’’. Meeslepend was het verhaal van Xander Koppelmans, die zelf slachtoffer werd van cybercrime. Hij sprak het publiek toe dat we moeten accepteren dat het ooit mis gaat, maar dat we ook moeten accepteren dat er altijd hoop is. In de vorm van voorzorgsmaatregelen.

Onze sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid, Annet Govaert-Proos, nam aan het eind van de dag deel aan het discussiepanel. Er werd gediscussieerd over het gevaar van onze afhankelijkheid van IT. En over de voorzorgsmaatregelen die elke ondernemer zou moeten treffen. Haar boodschap: “Digitalisering: 100% veiligheid bestaat niet, maar je kunt als ondernemer wel actie ondernemen om veel risico’s uit te sluiten”.

Samen met alle partners hebben wij de bezoekers praktische handvatten gegeven om de digitale veiligheid te vergroten. Wij kijken terug op een zeer geslaagd event.

8 praktische tips om cybercrime te bestrijden?

Bekijk de tips van Annet
Sr. Specialist Cyber & Aansprakelijkheid


lees meer >

Top