Juweliers Blockpolis

Als juwelier heeft u een bijzonder vak. Uw artikelen zijn waardevol en geliefd. Helaas trekt dat ook mensen aan die op oneigenlijke wijze aan uw waren willen komen. Daar wilt u uzelf en uw onderneming tegen beschermen.

Die bescherming bestaat uit een goede verzekeringsdekking en passende beveiligingsmaatregelen. Deze twee zijn ook niet los van elkaar te zien: veel verzekeraars stellen flinke eisen aan beveiliging voordat zij een juwelier willen verzekeren. Wij helpen u bij het inventariseren van de risico’s en adviseren u over preventieve veiligheidsmaatregelen.

Bescherm dat wat voor u als juwelier van waarde is

Juweliers BlockPolis

Dekking

De Juweliers Blockpolis biedt een uitgebreide dekking voor schade als gevolg van onder andere overval, inbraak, raaminslag, brand en waterschade.

De verzekering biedt bescherming voor de gehele handelsvoorraad, dus inclusief reizigerscollecties en consignatiegoederen. Deze bescherming geldt niet alleen voor de handelsvoorraad die aanwezig is in uw bedrijfsruimte, maar ook tijdens vervoer (onder persoonlijke berusting). Daarnaast kunnen transport- en verblijfsrisico’s in verband met deelname aan beurzen, shows e.d. en het verzenden van goederen per post of pakketdienst worden meeverzekerd.

Verzekerd

Met een Juweliers Blockpolis is uw handelsvoorraad verzekerd tijdens het verblijf in de bedrijfsruimte.

De dekking kan naar keuze worden uitgebreid met:

 • het verblijf van goederen in buitenvitrines
 • thuiswerkers, derde of buitenrisico
 • diefstal tijdens openingsuren
 • vervoer (onder persoonlijke berusting)
 • reizigerscollecties
 • dragen van sieraden
 • zendingen per post of pakketdienst als zending
 • transport- en verblijfsrisico’s in verband met deelname aan beurzen, shows, tentoonstellingen

De verzekering is naar keuze verder uit te breiden met de volgende dekkingen: gebouwen, inventaris/huurdersbelang, bedrijfsschade, reconstructiekosten, glas, aansprakelijkheid, lichtreclame en geldtransport.

Wij komen bij u langs voor een oplossing op maat

Als juwelier heeft u een onderneming die specifieke risico’s kent: overval, ramkraak en diefstal kunnen zeer bedreigend zijn, zowel voor de continuïteit van uw bedrijf als voor uw persoonlijke veiligheid en die van uw medewerkers.

Voor het verzekeren van juweliersartikelen bestaan vele mogelijkheden. Om tot een creatieve en constructieve verzekeringsoplossing te komen met de juiste dekking, is een goede voorbereiding van belang. Daarom komen wij altijd persoonlijk bij u langs om samen met u te inventariseren waar de risico’s binnen uw bedrijf zitten en welke preventiemogelijkheden u heeft.

Want preventie werkt! Extra beveiligingsmaatregelen zoals paaltjes voor uw pand, zenders in juwelen en mistgeneratoren sorteren steeds vaker effect: het aantal overvallen is mede hierdoor de laatste jaren flink gedaald. En dat is uiteindelijk wat u wilt: met een gerust gevoel uw vak uitoefenen voor uw klanten.

Onze gespecialiseerde dienstverlening is er niet alleen voor juweliers, maar ook voor:

 • Grossiers / fabrikanten
 • Goudsmeden
 • Reparateurs
 • Horlogers (pre-owned & vintage)
 • Safe Deposit Boxes
 • In- en verkopers van gouden en zilveren munten, baren etc.

Veelgestelde vragen

Zie hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

De Juweliers Blockpolis is geschikt voor het verzekeren van alle bedrijven met een collectie juweliersartikelen, dus niet alleen juweliers. Onder juweliersartikelen wordt verstaan: juwelen, edele metalen, edelgesteenten, halfedelgesteenten, parels, horloges, emballage en andere goederen en materialen. Geld en geldswaardige papieren zijn uitgezonderd van dekking.

Standaard biedt de verzekering dekking voor het verblijf in de winkel. De verzekering kan naar behoefte worden uitgebreid met alle transport- en verblijfsrisico’s, met naar keuze Europadekking of werelddekking.

Ja, er geldt standaard een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van omvang van de handelsvoorraad. Voor brandschade, (post- of pakket)zendingen en glasschade is geen eigen risico van toepassing.

De Blockpolis is een speciale verzekeringsvorm voor juweliers en diamantairs, waarbij niet alleen de handelsvoorraad, maar ook artikelen van derden (ter reparatie, bewaring, taxatie e.d.) zijn verzekerd.

Vragen? Stel ze onze experts

Twan Spoeltman Accountmanager

Stuur een e-mail LinkedIn

06 29 73 84 56

Kees Bos Sr. Specialist Kunstverzekeringen

Stuur een e-mail LinkedIn

010 251 12 56

Monique van Bekkum Desk Accountmanager

Stuur een e-mail LinkedIn

010 251 12 37

Misschien ook interessant

Top