Nieuws

Lijd niet onnodig loonschade, gebruik uw regresrecht.

Een ziekte of letselschade van een werknemer is zowel voor uw werknemer en voor u een ingrijpende gebeurtenis. Naast de zorgen over het welzijn van uw werknemer wordt u als werkgever geconfronteerd met hoge kosten. Zit uw medewerker ziek thuis door toedoen van een ander? Een schadeclaim bij de veroorzaker bespaart u mogelijk veel geld.

Wat is loonschade?

Uw werknemer zit ziek thuis. U mist als werkgever een arbeidskracht, maar u moet wel het loon doorbetalen. Daarnaast maakt u kosten om uw werknemer zo goed en zo snel mogelijk te re-integreren. Als werkgever lijdt u dus schade. Deze schade wordt loonschade genoemd.

Voorbeeld loonschade

Stel uw medewerker wordt op de fiets onderweg naar kantoor aangereden door een auto die geen voorrang gaf. Hij loopt door dit verkeersongeval blijvend letsel op en kan maanden niet werken. U moet tijdens zijn ziekte wel het loon doorbetalen, terwijl u part nog deel had aan het ongeval. Ook moet u re-integratiekosten maken om de medewerker weer terug te laten keren op de werkplek. De loonschade loopt in zo’n situatie al snel op naar circa 50.000 euro.

Wat is regresrecht?

Het is belangrijk om te weten dat als uw werknemer ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt door schuld van een ander (zoals een medische fout of een ongeval) u deze kosten in de meeste gevallen kan verhalen op de veroorzaker. U kunt dan gebruik maken van uw regresrecht. Het regresrecht is het recht om schade te verhalen op de veroorzaker. Het maakt voor het verhalen van de loonschade niet uit of het ongeval onder werktijd heeft plaatsgevonden of daarbuiten.

Welke kosten kunt u verhalen?
  • De netto loonkosten van uw werknemer.
  • De kosten voor re-integratie.
  • De kosten voor het aanpassen van de werkplek.
  • De kosten van uw Arbodienst.
  • De kosten voor bijscholing, begeleiding in het kader van herstel van uw medewerker.
Daarom heeft u hulp nodig  

Doet u niets? Dan lijdt u onnodig veel schade. Toch laten veel bedrijven kansen op regres onbenut. Waarom? Geen tijd. Geen capaciteit. Of geen kennis want regresrecht is specialistenwerk. Elke zaak is anders en in de meeste gevallen heeft u een lange juridische weg te gaan. De geleden schade en de schuld van de veroorzaker moeten immers worden bewezen. Leg daarom uw zaak altijd voor aan een expert.

Meer informatie over regresrecht

Het terugvorderen van de loonschade kan veel vaker dan u waarschijnlijk denkt. Heeft u een dossier waarvan u zich afvraagt of regres mogelijk is? Of wilt u een advies met betrekking tot uw regreskansen? Neem dan contact op met één van onze specialisten van onze Regres Service. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 010 251 12 51 of per mail via regres@concordiadekeizer.nl

Meer over onze Regres Service

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Franklin Brouwer
Manager Schade


Top