Nieuws

Nieuwe MKB-verzuim-ontzorgverzekering biedt maximale zekerheid en gemak

Als ondernemer heeft u het al druk genoeg. Helemaal als een van uw medewerkers (langdurig) ziek is. Dit is vervelend voor uw werknemer, maar geeft ook u de nodige kopzorgen. U moet veel regelen en krijgt te maken met zaken waar u niet dagelijks mee bezig bent. Ook heeft u de verplichting om gedurende maximaal twee jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Als u daar niet op berekend bent, kan dat vervelende consequenties hebben.

Veel geregel en extra kosten

Het is belangrijk om uw medewerker zowel bij uw arbodienst als uw verzuimverzekeraar tijdig ziek te melden en de verzuimbegeleiding op te starten. Vervolgens moet u aan de slag om vervangend personeel te regelen. Naast extra werk levert dit u ook een extra kostenpost op. Is uw werknemer langer dan zes weken ziek? Dan moet u samen werken aan een aanpak voor re-integratie. Dit vraagt om specifieke expertise, die u waarschijnlijk niet zelf in huis heeft en dus moet inhuren. Heeft u zich onvoldoende ingezet om uw medewerker te re-integreren? Dan kan het UWV u een loonsanctie opleggen. Deze boete kan oplopen tot maximaal een jaar extra doorbetaling van het loon! Het is dus zaak om uw verplichtingen rondom verzuim en re-integratie goed in kaart te hebben en – onverwachte – kosten zoveel mogelijk te beperken. Om kleinere ondernemers daarin te ontzorgen is er per 1 januari 2020 een nieuwe complete oplossing: de mkb-verzuim-ontzorgverzekering.

Totaaloplossing

De MKB-verzuim-ontzorgverzekering is een totaalpakket: u krijgt de loonkosten van een zieke werknemer vergoed én u krijgt hulp bij verzuimpreventie en arbobeleid.

Uw voordelen:

  • Doorbetaling van het loon tijdens de eerste twee jaar dat een werknemer arbeidsongeschikt is.
  • Arbodienstverlening.
  • Volledig pakket aan verzuim- en re-integratiedienstverlening inclusief poortwachtersgarantie (dus geen loonsanctie door UWV bij onvoldoende inspanningen).
  • Uw eigen gecertificeerde casemanager voor zowel u als werkgever als uw werknemers.
  • Alle voorgeschreven interventies (na kosten-batenanalyse) worden vergoed.
  • Passende premie, ook bij incidenteel langdurig verzuim.
  • Koppeling van de werknemersgegevens via uw salarispakket.
Meer weten?

Wilt u geen financiële verrassingen achteraf, maar wél administratief gemak, een passende premie en volledige ontzorging? Neem dan contact op met één van onze Consultants Zorg & Inkomen. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 010 251 12 51 of per e-mail via algemeen@concordiadekeizer.nl

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van de risico's in uw sector? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Consultant Zorg & Inkomen


lees meer >

Top