Nieuws

Pensioen. We helpen u op weg.

Kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van Pensioen is in de sector Transport en Logistiek zeer belangrijk. Het internationale karakter van deze sector vergt van werkgevers in deze branche de nodige pensioenkennis die bovendien aan allerlei veranderingen onderhevig is.

Pensioen Transport Logistiek Concordia de Keizer

Voor de meeste werknemers in de sector Transport en Logistiek wordt de pensioenregeling uitgevoerd door Pensioenfonds Vervoer. Dit fonds kent maar liefst 636.500 deelnemers en er zijn circa 8400 werkgevers aangesloten. Voor deze werkgevers is het van groot belang om zeer goed op de hoogte te zijn van de inhoud van alle verschillende pensioenregelingen.

Het hebben van gedegen pensioenkennis voorkomt verrassingen achteraf. Weet u bijvoorbeeld dat:

  • Als uw medewerker samenwoont zonder notariële akte er géén partnerpensioen verzekerd is?
  • De pensioenleeftijd per 1 januari 2018 naar 68 jaar gaat en hierdoor eventuele aanvullende regelingen moeten worden aangepast met instemming van de OR?
  • Er verschil kan zitten tussen het pensioenfonds en de aanvullende regelingen als het gaat om het begrip loon waardoor uw werknemer misschien te weinig pensioen opbouwt?
Joep helpt u op weg

Het regisseren van de logistieke keten is werk voor specialisten, zo ook het geven van een pensioenadvies. Onze pensioenadviseur Joep Trienekens heeft ruime kennis en ervaring opgebouwd om in deze specifieke branche een passend pensioenadvies te geven.

Joep helpt u met de uitvoering van de pensioenregeling waarbij uw belangen én de belangen van partijen zoals het Pensioenfonds, de vakbond en ondernemingsraad ook meegenomen worden.

Wilt u geen verrassingen achteraf maar duidelijkheid vóóraf? Bel of mail Joep en hij vertelt u alles over pensioen in úw sector.

 


Accountdirector Pensioen


lees meer >

Top