Nieuws

Pensioenlasten verlagen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis treft helaas veel ondernemingen. Inkomsten vallen (deels) weg, terwijl de lasten blijven doorlopen. Veel ondernemers zoeken dan ook naar manieren om het hoofd boven water te houden. Bijvoorbeeld door (tijdelijke) bezuinigingsmaatregelen. Hierbij worden ook de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de medewerkers tegen het licht gehouden. Een van de belangrijkste - en vaak meest kostbare - secundaire arbeidsvoorwaarde is de pensioenregeling. Lees hier hoe u als werkgever de pensioenlasten (tijdelijk) kunt verlagen.

Pensioenlasten verlagen tijdens de coronacrisis

Het pensioen is een complexe arbeidsvoorwaarde. Er is niet alleen sprake van pensioenopbouw voor de oudedag, maar de pensioenregeling bevat ook risicodekkingen voor arbeidsongeschiktheid en overlijden. Aan het aanpassen van de arbeidsvoorwaarde pensioen zitten dus nogal wat haken en ogen. In onderstaande factsheet leest u of het mogelijk is om als werkgever de pensioenregeling eenzijdig te wijzigen. Ook vertellen we u over de mogelijkheden om uitstel, verlaging of zelfs opschorting van betaling van pensioenpremies aan te vragen. En welke gevolgen dat heeft.

Dowload factsheet

 

Meer informatie

Overweegt u aanpassingen van de arbeidsvoorwaarde pensioen? Laat u zich dan begeleiden door een van onze experts. Zij helpen u weloverwogen keuzes te maken voor de toekomst.

Al onze artikelen en berichten over het coronavirus en de gevolgen voor uw bedrijf en uw personeel vindt u hier: Corona dossier


Accountdirector Pensioen


lees meer >

Top