Nieuws

Zomerstorm Francis op komst; bereid u voor en beperk schade

Sinds september 2019 krijgen stormen, waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, een naam. Op deze manier wil het KNMI het bewustzijn van gevaarlijk weer verhogen en particulieren en bedrijven ertoe aanzetten actie te ondernemen om schade en letsel te voorkomen. Maar welke maatregelen kunt u nemen? En wat moet u doen als u schade heeft?

100 km per uur

Storm komt overeen met windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Dit betekent dat de wind gemiddeld over 10 minuten en op een hoogte van 10 meter boven het meetstation een snelheid bereikt van tussen 75 en 88 km per uur. Een storm gaat meestal vergezeld van zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Bij dit soort windsnelheden kunnen takken van bomen breken en dakpannen losraken van daken. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren en bovendien voor flinke schade zorgen.

Weeralarm

Het is verstandig de weerberichten nauwlettend in de gaten te houden. U bent zo beter voorbereid op wat u kunt verwachten en wanneer de piekmomenten van de storm zijn. Via www.noodweercentrale.nl en www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen kunt u de actuele weersituatie in Nederland bekijken. De Europese waarschuwingen vindt u op www.meteoalarm.eu.

Bereid u voor
  • Maak afspraken met uw medewerkers over aangepaste werktijden en/of -plekken.
  • Sluit ramen, deuren en eventuele daklichten goed af.
  • Zet losse materialen/meubilair op uw terrein binnen of veranker ze.
  • Controleer uw gebouw op loszittende delen. Denk aan dakpannen, dakleer, bouten, luifels en lichtreclames. Verstevig – tijdelijk – de kwetsbare delen van het gebouw.
  • Verwijder overhangende boomtakken die schade aan uw gebouw kunnen veroorzaken.
  • Zet voertuigen op een veilige plaats, bij voorkeur overdekt of in een garage.
Toch schade?

Ondanks voorzorgsmaatregelen is schade niet uit te sluiten. Uiteraard neemt u bij grote schade direct contact op met de noodhulpdiensten via 112. Meld uw schade (ook) zo snel mogelijk bij uw verzekeringsmakelaar.

Bent u klant bij Concordia de Keizer? Onze schadeprofessionals hebben zich goed voorbereid en staan voor u klaar. In geval van schade kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer: 010-251 12 51. U kunt uw schade ook melden via claims@concordiadekeizer.nl. Onze schadeprofessionals nemen de schade direct in behandeling en voorzien u van gepast advies.

 

Leuk dat u dit artikel tot het eind hebt gelezen!

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de risico's voor uw bedrijf en uw werknemers? Meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Franklin Brouwer
Manager Schade


Top