Wagenparkverzekering

Van het over het hoofd zien van een paaltje bij het inparkeren tot het veroorzaken van een ongeval: deelname aan het verkeer brengt altijd kans op schade en aansprakelijkheid met zich mee.

Met de wagenparkverzekering dekt u een deel van het risico af. Maar liever nog wilt u voorkomen dat uw medewerkers met pech of schade langs de kant van de weg staan. Bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat uw medewerkers veilig en bewust rijden en door te monitoren dat uw voertuigen (tijdig) onderhouden en gerepareerd worden, zodat mankementen niet tot nog meer kosten leiden. Want stilstaan kost uw onderneming geld. Stuurt u hier goed op, dan kunt u behoorlijk besparen op de kosten van uw wagenpark.

Voorkom schades én kosten door inzicht en preventie

Verzekerd

Met de wagenparkverzekering kunt u zich verzekeren tegen:

  • Schade die u met een voertuig veroorzaakt aan andere personen (letsel) en zaken.
  • Schade door verlies of beschadiging aan het eigen voertuig.
  • Schade (letsel en/of materieel) geleden door inzittenden en bestuurders van de verzekerde voertuigen.
  • Juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk.

Alles op één polis

Met de wagenparkverzekering verzekert u al uw zakelijke personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens en aanhangwagens/opleggers heel overzichtelijk op één polis. Uiteraard tegen de beste premie en voorwaarden. Maar dat is lang niet het enige dat wij voor u kunnen regelen.

Rijgedrag-analyse; veiliger de weg op

Wij kunnen u uitgekiende programma’s voor uw dagelijkse praktijk aanbieden, waarmee u de kosten van uw wagenpark kunt beperken. Denk hierbij aan interessante tools, zoals rijgedrag-analyse. Door uw medewerkers bewust te maken van hun rijgedrag, gaan ze beter en veiliger rijden. Daarmee gaat de kans op schade niet alleen omlaag, er is ook minder bandenslijtage en minder brandstofverbruik. Zo rijden uw medewerkers niet alleen veiliger, maar ook voordeliger.

Voorkom schades én kosten door inzicht

Ook onze gedetailleerde managementinformatie kan u een aardige kostenbesparing opleveren. Welk kenteken veroorzaakt relatief veel schade? Wat zijn de meest voorkomende schade-oorzaken? Tijdig sturen helpt om schades én kosten te voorkomen. Want elke schade die u bespaart, betekent een besparing op uw eigen risico. Heel simpel. En ook niet onbelangrijk: met een goed ‘schade track record’ houdt u uw wagenpark goed verzekerbaar.

Veelgestelde vragen

Zie hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Heeft u 12 of meer zakelijke personenauto’s, bestelauto’s, vrachtwagens aanhangwagens, opleggers en trailers? Dan zien we dit als een wagenpark.

De ongevallen-inzittendenverzekering is een sommenverzekering. Als een inzittende door een ongeval komt te overlijden of blijvende invaliditeit oploopt, keert de verzekering een vooraf vastgesteld bedrag uit. Doet eenzelfde situatie zich voor en heeft u een schadeverzekering inzittenden, dan keert deze de werkelijk geleden schade uit (tot maximaal 1 miljoen euro).

Nee, in de meeste Europese landen is het niet verplicht om de groene kaart fysiek bij u te hebben. Toch raden we u aan om dit wel te doen. De groene kaart is namelijk een internationaal erkend verzekeringsbewijs waarmee iedereen kan zien dat u verzekerd bent. Dat kan goed van pas komen, mocht u te maken krijgen met pech of een ongeval in het buitenland. Buiten de EU bent u wel verplicht om de groene kaart bij u te hebben.

Vragen? Stel ze onze experts

Jack Waterreus Manager Automotive

Stuur een e-mail LinkedIn

010 440 28 46

Denise Hodge Specialist Automotive

Stuur een e-mail LinkedIn

010 251 12 45

Misschien ook interessant

Top