Nieuws

Gaan uw werknemers over de grens? Denk aan uw zorgplicht!

Hoe meer activiteiten uw organisatie heeft in het buitenland, hoe groter de kans is dat er een keer iets misgaat. Bagage die kwijtraakt, een werknemer die ziek wordt, een natuurramp of misschien wel een overval: het kan iedereen overkomen. Dan wordt plotseling een beroep gedaan op uw zorgplicht als werkgever en is er daadkracht nodig om uw werknemer te helpen. Hoe pakt u dit aan? Weet u wat u op zo’n moment moet doen?

De illusie van veiligheid

Wij Nederlanders wonen in een veilig land. Hierdoor hebben we de neiging om dit voor ons vanzelfsprekende gevoel van veiligheid ‘mee te nemen’ naar andere delen van de wereld. Het is juist die perceptie die maakt dat we onbewust en onnodig veel risico’s nemen. Natuurlijk weten de meeste mensen dat landen als Syrië, Nigeria en Pakistan onveilige gebieden zijn. Maar vlak populaire steden als Kaapstad (hoge criminaliteit vanwege sociale ongelijkheid), Istanbul (politiek onrustig, gespannen relatie met Nederland) en Rio de Janeiro (zeer onveilige favela’s) niet uit. Wie hier op de verkeerde plek op het verkeerde moment is, loopt een groot veiligheidsrisico. Maar ook Europese steden waar de meeste mensen zich volkomen veilig wanen, kunnen van het ene op het andere moment het decor worden van een terroristische aanslag. U kunt uw werknemer in nood alleen helpen als u weet waar hij of zij zich bevindt en wat de risico’s ter plaatse zijn.

Zoek de uitdagingen

Als uw werknemers namens u gaan reizen of wonen in het buitenland, dan wilt u van tevoren weten wat de risico’s zijn, zeker als het gaat om ‘uitdagende’ gebieden. Wanneer kwalificeert een gebied als ‘uitdagend’? Dat verschilt behoorlijk. De uitdagingen kunnen ontstaan door natuurverschijnselen als moessons of aardbevingen, door criminaliteit en terreur, maar ook door bureaucratie en corruptie. Ook werken in afgelegen streken (bijvoorbeeld voor de aanleg van een oliepijpleiding) brengt risico’s met zich mee: naast veiligheidsrisico’s ook omdat goede medische zorg meestal niet binnen handbereik is. Belangrijk is dat u zich ervan bewust bent dat uw werknemer naar een uitdagend gebied afreist. Want alleen dan kunt u de juiste voorzorgsmaatregelen treffen én u vergroot de kans op zakelijk succes.

“Do as the locals do”

Naast grote uitdagingen zijn er ook lokale gewoonten waar u rekening mee moet houden. In bepaalde islamitische landen wordt het bijvoorbeeld niet gewaardeerd als u foto’s op Facebook plaatst waarop te zien is dat u alcohol drinkt. Afbeeldingen van schaars geklede dames op uw telefoon kunnen ook problemen opleveren. Wij zien dat als een privéaangelegenheid, maar in sommige landen controleert men rustig uw telefoon op dit soort zaken. Handig als u dat van tevoren weet, want in die contreien kunt u maar beter verre blijven van politie en justitie. Ook goed om te inventariseren: zijn er wijken waar de lokale bevolking ’s avonds liever wegblijft? Die kan uw werknemer na zonsondergang maar beter vermijden. Houd daar rekening mee bij het boeken van een hotel of bij het kiezen van een werkplek of woning voor uw werknemer.

Veilig weg, veilig thuis

Als werkgever heeft u de zorgplicht om er alles aan te doen om uw werknemers veilig naar het buitenland te sturen en veilig terug te laten keren. Concordia de Keizer helpt u daarbij. We maken een inventarisatie van de risico’s, we laten zien hoe u – heel praktisch – uw kwetsbaarheid kunt verkleinen en hoe u de juiste balans vindt tussen wat u zelf kunt doen en tegen welke hulp u zich het beste kunt verzekeren. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met onze expert Paul Speijer. Hij is telefonisch bereikbaar op 010 440 26 08 of per mail via paul.speijer@concordiadekeizer.nl


Paul Speijer
Manager Marine


Top